Alf Laila Walaila II

Zondag 16 juli 2017 van 12 – 19 uur in het Erasmuspark te Amsterdam

Een festival voor iedereen. Een gastvrij en magisch festival waar verschillende culturen samenkomen om te spelen, om te genieten en bovenal om met elkaar in gesprek te gaan en om van elkaar te leren.

In september 2016 was de eerste editie van het Alf Laila Walaila Festival. Een initiatief van vier moeders uit Amsterdam West die dagelijks hun kinderen zien opgroeien in een samenleving die steeds meer lijkt te verharden. Een samenleving waar mensen van diverse culturele achtergronden naast elkaar leven, maar niet altijd samen. Deze vier vrouwen zijn geboren in een land van buiten en voelen zich thuis in Nederland en willen stuk voor stuk een mooie wereld voor hun kinderen, hun buren en zichzelf.

Voor editie 2017 is het kernteam aangevuld door 4 jongeren en ligt de nadruk dit jaar nog meer op dialoog en het met elkaar in gesprek gaan en leggen we af en toe de vinger op de zere plek.

4 tenten o.a. gevuld met een betoverende muziekprogrammering, een oogstrelende SOUK met producten en lekkers van over de hele wereld, waarzeggerij, een open mic voor woordenkunstenaars tot mondharpisten, de walk of privilege (aanmelden vooraf is aanbevolen via socrates@operatieperiscoop.nl), kunst die je aan het denken zet, spannende installaties en performances…, het burgerschapsspel Terra Nova waarin jij uit kunt vinden hoe jij vindt dat de wereld moet werken, mooie verhalen voor jong en oud en een ongemakkelijk debat.

Line-up o.a. Karima El Fillali- Shishani- U’Duet- Primos Del Norte- Amsterdam Andalusisch Orkest- Living Library- Jerry King Luther Afriyie- Sarita Bajnath- Ruben de La Cruz- Karolien Helweg

Een spanningsveld tussen vertier en ongemak… Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Kom maar meedoen op 16 juli 2017 in het Erasmuspark te Amsterdam.

Het programma is vanaf 1 juli 2017 online op www.alflailawalaila.nl

De vertellingen van Duizend-en-een-nacht (Arabisch: الف ليلة وليلة / alf laila wa-laila, “duizend nachten en een nacht” nemen je mee naar een magische wereld van mystiek, verbroedering en verwondering.

Het Alf Laila Walaila Festival wordt gefinancierd en gesponsord door Stadsdeel West Amsterdam, De fundatie van den Santheuvel Sobbe, Stichting Iona, Terrasmus en Operatie Periscoop.

Alf Laila Walaila dialogenfestival 2017 is een initiatief van 4 moeders en 4 jongeren uit Amsterdam West.

Fouad Lakbir
Halima Ahamad
Khetam El Hankouri
Malika Manssouri
Margreet van der Vlies
Socrates Pacio
Tuncer Gungordu
Yasmina Amaadchak​