Best of the West 2016

[section_dd]
[column_dd span=”12″]
[text_dd]

Best of the West 2016

Hét talentontwikkelingstraject van het Amsterdamse stadsdeel West biedt een podium om jong talent te presenteren en prijzen om dit talent te ontwikkelen. Dit jaar vindt het evenement plaats op 18 september 2016 van 13:00 – 18:00 in het Erasmuspark te Amsterdam.

Schrijf je nu in!

Best of the West biedt alle jonge mensen van 8 tot 23 jaar die wonen, werken of leren in West de mogelijkheid deel te nemen aan de finales van Best of the West.

Al meer dan 10 jaar zijn de finales van Best of the West (BOTW) een succesvol platform voor kinderen en jongeren uit Amsterdam West. Het is een initiatief van Stadsdeel West. Dit jaar is het tweede jaar dat Operatie Periscoop het festival organiseert. Het festival wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel West, AFK en het VSB fonds.

Best of the West 2015

Op 13 september 2015 vond er in het Erasmuspark op twee muziek-podia en een tent presentaties plaats binnen de kunstdisciplines versterkte en akoestische muziek, rap, spoken word, dans, storytelling en beeldende kunst (beeldende kunst, mode, fotografie en film). Om 13 uur werd de talentenjacht geopend door lid van de bestuurscommissie Bernadette Vieverich. Rockbands, rappers, singer-songwriters, zangers, dansers, fotografen, filmmakers, schilders, tekenaars, een henna artiest, instrumentalisten en dichters presenteerden tussen 13-17 uur hun talenten aan een vakkundige jury op de verschillende podia die zich verspreidt door het park bevonden. Naast de optredens, vertoningen en expositie kon je als bezoeker ook workshops doen bij een podium voor diversiteit; van hoofdoeken selfies maken tot storytelling. Er waren ook speciale Best of the West T-shirts ontworpen, waarvan de totale opbrengst is gegaan naar Stichting Villa Vrede, een organisatie die steun biedt aan vluchtelingen zonder verblijfsvergunning in Nederland.

De winnaars voor Podium Versterkt waren: Moana Ormskerk, Oumnia Essalhi, Dechayra Tjong a Tjoe en een extra aanmoedigingsprijs voor Mina Aberkan van de rapgroep Rewind. De winnaars voor Podium Akoestisch waren: Annerose Lippens, Djuwa Mroivili en Jesse van Schaik. De winnaars voor Podium Dans waren: Osei Parris, Junior Company van het Nationaal Jeugd Music Theater en Dyamanti Dors. De winnaars voor Podium Beeldende Kunst, Film en Fotografie zijn: Soulaimane Manssouri, Moemen en Mohamed Ali Ghali, Eden Fellinger en een extra aanmoedigingsprijs voor Bente Niemeijer. In overleg met de winnaars worden vervolgtrajecten uitgezet. Zo kunnen de prijzen bijvoorbeeld bestaan uit het volgen van workshops, (vervolg)opleidingen voor de verschillende disciplines of repetitie- en studiotijd voor musici etc.

[/text_dd]

[/column_dd]
[/section_dd]