Instagram

Facebook

En ineens vinden we online een filmpje over de Frederik Hendrikbuurt, waar Operatie Periscoop met een horde kinderen een onderzoek gedaan heeft naar hun behoefte in de openbare ruimte waar ze thuis zijn.

De resultaten van het onderzoek zijn serieus genomen en zoveel mogelijk geïmplementeerd in het definitief ontwerp!

De herinrichting is inmiddels (bijna) klaar.

https://vimeo.com/337721401

Facebook photo

WEST HEEFT GESTEMD:

Tromroffel...In west zijn we dol op Groen en Wormen, iets minder op Diversiteit en Inclusiviteit.

Terwijl de wind buiten stevig aan het loeien is, zijn kunstenaars duo Lacruz & Helweg de UNITS lekker aan het beschilderen in de kramen opslag van van de markt Plein '40-'45....

Binnenkort de onthulling

UNITS 2.0

Terwijl de wind buiten stevig aan het loeien is, zijn kunstenaars duo Lacruz & Helweg de UNITS lekker aan het beschilderen in de kramen opslag van van de markt Plein '40-'45....Binnenkort de onthulling

Posted by Operatie Periscoop on Wednesday, February 12, 2020

OPERATIE SMARAGD

Smaragdplein; een plein in een buurt met een gevoelig en kwetsbaar verleden. Er is veel ingezet, geprobeerd, mislukt en ook geslaagd in de Diamantbuurt. Het is nu tijd om de balans op te maken. Waar staan we nu? En welke paden zijn er naar een kalmere toekomst?

Aan Operatie Periscoop is gevraagd om kritisch te kijken vanuit een placemaking perspectief. Operatie Periscoop stelt voor de huidige lokale problematiek van het plein en de straat te “mappen” vanuit de verhalen van de gebruikers; de kinderen, de jongeren, de ouders, de ondernemers en de lokale professionals. De aanleiding is fysiek en tegelijkertijd nemen we ook de sociale beleving van de belanghebbenden mee. De verbetering van de publieke ruimte biedt veel kansen om samenwerkingen op sociaal gebied te versterken.

Stap 1 is gezet!

Team Khetam, Yehudi en Floris

Facebook photo

Onderteken deze petitie!

https://petities.nl/petitions/erdem-en-furkan-moeten-blijven?locale=nl