Operatie BosLeeuw (Gulden Winckelbuurt)

Operatie BosLeeuw (Gulden Winckelbuurt)

gwb-eerste workshop raulDeze operatie is in 2013 gestart door een quick scan te maken van de bevindingen van kinderen over hun Gulden WInckelbuurt. De resultaten waren heftig en daarom zijn we dieper gaan graven en graven we nog steeds, elke keer pellen we er een stuk van af. Dit project is nu zo omvangrijk, dat we het te kort doen als we er maar 1 alinea aan wijden. Onze kinderonderzoeks-workshops zijn ge-hyjacked door 2 superhelden moeders en daarnaast runnen de dames nu een wekelijks bijeenkomsten waar diverse partijen hun diensten presenteren aan een doelgroep dat daarvoor als (bijna) ondoorgrondelijk was bestempelt.

Er is een hele straat behangen met enorme bomen en mythische boswezens. We hebben met een groep tieners een tienercentrum (financiering van AFK) op wielen ontworpen en gebouwd, deze rolt ook wekelijks door de straten, een theater, pannakooi, tribune, kantoor, game-room, katapult en meer ineen.. ook hebben we verschillende guerrilla acties gedaan, soms werden we op het matje geroepen, maar soms ook niet. Inmiddels maken we deel uit van het Buurt Praktijk Team en werken we samen met een heleboel bevlogen en fantastische bewoners en professionals aan het pedagogisch klimaat op straat. Er is hierover nog zoveel te vertellen… Dit is verreweg een van onze mooiste opdrachten ooit!

fairplaycup1_22013-2015

Betrokken kunstenaars, artiesten en superhelden: Raul Balai, Stefan Yordanov, Suzanne Bessem, Rashid Novaire, Jimmy Rage, Erik van der Hart, Baukje Duin, Armando Martini, Jonathan van der Vlies, Diego Brevis, Sara-Kate Gardiner, Jacob Proyer, Dolan Jones, Leopoldo Da Silveira, Shirley Brandeis, Lidija Krcmar, Eva Kijlstra, Socrates Pacio, Rajeb Sabe, Shanish Ho, Karim Beroud, Geb van de Pol, Coby Klaver, Simone Kerver, Adeiye Tjon, Cahit Olmez, Yehudi van de Pol, Margreet van der Vlies and counting