Ook dit jaar was Operatie Periscoop aanwezig tijdens het Westwaarts Festival van Podium Mozaïek in het Erasmuspark. Op 2 en 9 juli hebben we bomen totems gemaakt en versierd. We noemen ze ook graag Frankenstein-trees, want we hebben de bomen gemaakt van aan elkaar geschroefde takken. Dit keer mogen ze langer blijven staan en dat doen ze ondertussen al bijna 6 weken.

Kunstenaar Femi Dawkins/Jimmy Rage en Yehudi van de Pol van Operatie Periscoop hebben deze grote bomen totems gemaakt samen met honderden kinderen en ouders die in twee weekenden samen hebben gewerkt aan dit mooie kunstwerk.

Foto door Jean van Lingen

De eerste dag, 2 juli 2017, stond in het teken van het bouwen van de totems. Femi en Yehudi hebben de basis gelegd aan de totems op de thuisbasis van Operatie Periscoop Bosenlommerweg 361. Het hout dat we hebben gebruikt is gedoneerd door Paardenschool Kakelbont in het Westerpark. Vervolgens hebben we takken aan elkaar geschroefd en deze wit geschilderd.

Op de dag zelf hebben we alle kinderen zelf een eigen tak laten beschilderen en bewerken, die we vervolgend aan de frankenstein-trees hebben vastgemaakt.

Dag 2, zondag 9 juli zijn we de totems gaan versieren en hebben we mooie lange slingeres gemaakt van dingen die glimmen en rinkelen. Deze hebben we aan de totems vastgemaakt zodat ze konden schijnen in de zon en rinkelen in de wind.

Op de laatste dag hebben we aan het einde van de dag ook een gezamenlijke processie gedaan van het podium naar de plek aan het water waar de totems opgesteld staan. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen we er een tijdelijke objectvergunning voor. De totems kunnen daardoor blijven staat totdat ze stuk gaan. Wij letten er zelf op en zullen er voor zorgen dat ze mooi blijven. We hebben al gemerkt dat er meerdere mensen goed voor de totems zorgen en dat doet ons goed.

Eigenlijk zijn  we zo geinspireerd door de totems en het effect dat dit heeft op iedereen die er aan heeft meegewerkt dat we meer willen gaan doen.. We zijn dit hier ideeen over aan het ontwikkelen. Meld je aan voor de nieuwsbbrief en hou onze facebookpagina en website in de gaten voor de nieuwste updates hierover.

Veel dank aan Podium Mozaiek voor de mooie samenwerking en het mooie festival. Jean van Lingen voor de mooie foto’s