De Vertelcabine

Verhaal:

Morgen durf ik het zelf

Klik hier om de film af te spelen

Verhaal:

Hoe moet ik dit beoordelen?

Klik hier om de film af te spelen

Verhaal:

Terug naar de orde van de dag

Klik hier om de film af te spelen

In opdracht van gemeente Amsterdam is Operatie Periscoop gevraagd een straatinterventie te doen tijdens de Week Tegen Kindermishandeling.

Operatie Periscoop heeft speciaal hiervoor 3 vertelcabines ontworpen en heeft schrijver Rashid Novaire uitgenodigd een startverhaal te schrijven (‘Hoe moet ik dit beoordelen?’) dat door vertellers vanuit de cabines aan kinderen wordt verteld. De kinderen kunnen via een brief advies geven aan de hoofdpersoon van het verhaal en deze in een speciale brievenbus in de cabine stoppen.

2016 WESTERPARK
In november zijn op het van Beuningenplein, Suikerplein en Zuiderplein zijn er ruim 50 brieven geschreven en daarmee heeft de schrijver het verhaal van Westerpark (’Terug naar de orde van de dag’) geschreven.

2017 OUD NOORD
De 3 vertelcabines waren in oktober in speeltuin de Speelvogel, Volewijck en het Bloemenkwartier en hebben circa 50 brieven opgehaald. Schrijver Rashid Novaire heeft aan de hand van de adviezen ‘Morgen durf ik het zelf’ geschreven.

2018 BOS EN LOMMER
In juni hebben de vertelcabines een tour gemaakt langs de Cruijff Court, het Boomplein, Het van Gentpleintje en het Karel Doormanplein. Er zijn 160 brieven geschreven… De brieven worden momenteel stuk voor stuk gelezen door schrijver Rashid Novaire en verwerkt in het verhaal van Bos en Lommer.

De films mogen door iedereen ingezet worden om in gesprek te gaan met kinderen en jongeren over dit gevoelige thema. Laten we samenbouwen aan een veilige en magische wereld voor onze kinderen!