Team

Team


Operatie Periscoop wordt geleid door Margreet van der Vlies en Yehudi van de Pol. Beiden creatief, persoonlijk in hun aanpak en met een scherp analytisch vermogen. Beiden werken resultaat en doelgericht en zullen doorzetten om het doel te bereiken. We werken samen met een collectief en netwerk van kunstenaars en andere creatieve ondernemers.

Margreet is architect, danseres, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Margreet specialiseert zich verder in het vormgeven van creatieve ontwikkelprocessen voor groepen en heeft een fantastisch organisatorisch vermogen om creatieve idee├źn te vertalen naar werkbare processen en planningen. Zij is hiernaast expert in het leiden van groepen vanuit de gedachte van co-creatie. Of het nu kinderen, ouders of professionals zijn, zij is in staat de hele groep in de productie-modus te krijgen.

Yehudi is sociaal geograaf, muzikant en gespecialiseerd in geweld- en criminaliteitspreventie gericht op jongeren. Zijn jarenlange internationale ervaring op het gebied van jongeren en creatieve ontwikkeling, gecombineerd met een eindeloos optimisme en vermogen om beleidsmatig in en uit te zoomen, maakt dat hij vlijmscherpe beleidsanalyses maakt.

Daarnaast is hij actiegericht en een verbinder. Hij maakt een oprechte verbinding met bewoners en in zijn manier van werken weet hij verschillende partijen tot samenwerkingen te laten komen. Hierin richt hij zich op dat wat we delen in plaats van op de obstakels en verschillen te richten.

Hiernaast is Operatie Periscoop een netwerk van kunstenaars, creatieve ondernemers, stagairs en vrijwilligers die op eenzelfde manier in ‘t leven staan; die geloven in de mogelijkheden van de gemeenschap, de schoonheid van kunst en creativiteit en die allen op hun eigen manier bijdragen aan het bereiken van dit maatschappelijke ideaal.