De kracht van een magisch instrument: de periscoop

De kracht van een magisch instrument: de periscoop

De periscoop is een instrument van verwondering om een blik te werpen in een andere wereld. Het is een instrument dat verbindt. De wereld van volwassenen, van kinderen, van jongeren of van beleidsmakers. Hoe fijn zou het zijn als we allemaal meer inzicht zouden hebben in de leefwereld van de ander, hoe ver of dichtbij die ook van ons afstaat? Dan zouden we kunnen zien dat we veel meer overeenkomsten hebben dan verschillen.

‘Operatie’ is een actieve gebeurtenis, er zit beweging in. De operatie als een militaire infiltratie, een guerrilla-actie; het heft in eigen handen nemend. Vanuit dat wat we zien door de Periscoop en vanuit de verbinding die we hiermee stimuleren kondigt zich een actie aan om de werkelijkheid te bewerken, te hervormen, en zo samen de stad te blijven maken.

Operatie Periscoop gelooft in de kracht van dit magische instrument. We gebruiken het om mensen dichter bij elkaar te brengen, om de verwondering weer wakker te schudden en vanuit onze gezamenlijke creatieve geest de wereld te verbeteren waar wij dat als gemeenschap nodig achten.